Vest

article image

Intervju – Glas Javnosti

VIRUS RADI ZA SEKTE, CILJ IM JE DA ZAGOSPODARE PLANETOM: Srbija na udaru, država ništa ne preduzima!

Verske sekte u Srbiji veoma su aktivne, a pandemija je samo pojačala njihov uticaj, kaže u razgovoru za “Glas javnosti” sektolog Dimitrije Pastuović.

Korona je, objašnjava, ograničila bliskost i kontakte na koje smo navikli, ljudi su skloni depresiji, iz dosade posegnu za opijatima, podložniji su opasnom uticaju sekti, suicidnim mislima, sve je više samoubistava i ubistava.

Sekti ima svuda, čitavi timovi stručnjaka rade za njih. Satanisti najavljuju da će “na tlu devastiranom korona virusom nići novo seme antihrista”, navodi Pastuović.

Opasnije od kriminala

- Nisam pristalica teorija zavere, ali ovde je definitivno reč o zaveri, čak i nečem većem od toga. Sve je izrežirano u kuhinji Nju ejdža ili novog svetskog poretka koji želi, a dobrim delom već i gospodari planetom, instruira bataljone sekti, kultova itd. Cilj je brisanje bilo kakvog tradicionalnog i verskog odstupanja i stvaranje jedne svetske policije, vojske, jedne svetske države kojom će oni upravljati. Ako se nešto ne promeni, oni će, nažalost, u tome i uspeti – upozorava naš sagovornik.

Sekta je, kaže, mnogo opasnija od kriminala, ona je kao virus koji uđe u čoveka i razori mu um i telo, a da nije ni svestan toga, ne vidi ga i ne može se braniti. Napada sve generacije, niko nije pošteđen.

Sve više ljudi, desetine dnevno, javljaju mu se tražeći pomoć kako bi sebe ili nekog sebi bliskog otrgli iz kandži sekte. Među njima je, kaže, oko 30 odsto onih koji ustvari nemaju probleme sa sektom, već psihičke. Izlazak iz sekte je, objašnjava, veoma dug i mukotrpan proces pri čemu je najvažnija podrška porodice. Zavisno od slučaja to “dekodiranje” može trajati relativno kratko, ali i po nekoliko godina, a dešava se i da osoba nikada ne izađe iz vrtloga sekte.

Policija nemoćna, fali nam zakon

- Srbija je dugi niz godina na udaru sekti, a njihov glavni cilj je da se razbije porodica kao osnovna ćelija društva. Sve je više razvoda brakova, propasti porodica. Ukoliko unište decu, ukoliko unište brak kao instituciju, od naše tradicionalnosti i našeg patriotizma kakav imamo u pravom smislu te reči, nema više ništa - ističe Pastuović.

Srbiji je, kaže, hitno potreban zakon iz ove oblasti, kako bi se visokim zatvorskim i novčanim kaznama sankcionisalo delovanje sekti, kao što je to slučaj, na primer, u Francuskoj i Nemačkoj.

- Naša država se ni na koji način ne bori protiv sekti, niti ih shvata ozbiljno. Zbog toga što nemamo zakon, ne može se zabraniti nekome da propagira sektu. Policija je nemoćna, može da reaguje tek kad se počini neko kriminalno delo nasilja, ubistva i slično - ukazuje naš sagovornik.

Kakve sekte postoje i na koje načine vrbuju žrtve? Na šta treba obratiti posebnu pažnju, čega se čuvati? Kako prepoznati prve znake nečije povezanosti sa sektom i kako postupiti? Kako da roditelji sačuvaju decu? Šta u borbi protiv sekti mogu i treba da učine pojedinac, porodica, škole, država… To su neke od tema razgovora sa Dimitrijem Pastuovićem koji možete pogledati u priloženom videu.
Izvor: Glas Javnosti